0 2427 دوشنبه 25 اسفند 02:17
تجارت الکترونیک چیست؟

همه چیز درباره تجارت الکترونیک

تجارت الکترونیک چیست؟

 تجارت الکترونیک رو میتونیم اینجوری تعریف کنیم: تجارتی که خرید و فروش در اون به صورت آنلاین و بر بستر اینترنت انجام میشه. در تجارت الکترونیک هم کالای فیزیکی و هم کالای دیجیتال به فروش می‌رسه...

 

 تجارت الکترونیک رو میتونیم اینجوری تعریف کنیم: تجارتی که خرید و فروش در اون به صورت آنلاین و بر بستر اینترنت انجام میشه. در تجارت الکترونیک هم کالای فیزیکی و هم کالای دیجیتال به فروش می‌رسه.


 

 تجارت الکترونیک و فروشگاه های اینترنتی

 

 در تجارت الکترونیک سایت‌ها نقش فروشگاه‌ها رو ایفا می‌کنن و کاربران به عنوان مشتری به سایت میان و محصولات و خدماتی رو که نیاز دارن به صورت آنلاین خرید و یا دریافت می‌کنن. 

 صاحب اون سایت فروشگاهی هم که کالایی رو به فروش رسونده می‌تونه از طریق پست و یا روش‌های دیگه، محصول رو به دست خریدار برسونه. 

 از تجارت الکترونیک به عنوان کسب و کار اینترنتی هم اسم می‌برن. در سال‌های اخیر با توجه به اینکه گوشی‌های هوشمند بسیار فراگیر شدن و دسترسی به اینترنت گسترش فوق العاده‌ای داشته، رشد تجارت الکترونیک یا   کسب و کار اینترنتی بسیار بالا بوده.

 

بررسی تجارت الکترونیک و انواع آن

 

امروزه دیگه خیلی از مردم به صورت آنلاین خرید می‌کنن و هر محصولی رو که نیاز داشته باشن دم در خونشون تحویل می‌گیرن. 

به جز خرید کردن، دریافت خدمات آنلاین هم خیلی خیلی گسترده شده، مردم ترجیح میدن به جای رفتن به کلینیک، آنلاین مشاوره بگیرن و یا حتی تو کلاس‌های آموزشی مجازی شرکت کنن، محصولات آنلاین رو دیجیتالی دریافت میکنن و هزاران فعالیت دیگه. 

 

انواع تجارت الکترونیک

 

 تو دنیای اینترنت انواع و اقسام تجارت به سبک الکترونیک به وجود اومده. با توجه به سایت‌های ارائه دهنده خدمات، فروشگاه‌ها و سایت‌هایی که تبلیغات و فروش محصولات مردم رو انجام میدن، دیگه واسطه‌ها از بین رفتن   و مردم می‌تونن به راحتی با هم و یا با شرکت‌های ارائه دهنده خدمات و کالا‌ها معامله کنن. 


 

  •   تجارت الکترونیک بر مبنای ارتباط فروشنده با فروشنده یا B2B

 

در این حالت هر دو طرف فروشنده و یا صاحب یک بیزینس هستن. یکی از طرفین به صورت فروشنده عمده فعالیت میکنه و طرف دیگر هم به عنوان  فروشنده خرده پا، اجناس رو در اختیار مردم قرار میده. به عنوان مثال لوازم جانبی موبایل یه فروشنده بزرگ داره و این فروشنده بزرگ با مراکز فروش و فروشگاه‌های سراسر کشور در ارتباطه.  فروشگاه‌ها از سایت این شخص بازدید می‌کنن و بر اساس موارد موجود تو سایت سفارش‌شون رو به فروشنده بزرگتر اعلام می کنن. کالاهای خریداری شده را فروشنده دوم دریافت میکنه و اونها رو در اختیار مشتری‌های نهایی قرار میده.

 

  • تجارت الکترونیک بر مبنای ارتباط فروشنده با مشتری یا B2C

 

در این حالت خریدار به صورت مستقیم با فروشنده در ارتباطه. مثال اون هم سایت‌های فروشگاه‌‌هایی هستن که افراد ازشون خرید و یا خدماتی رو دریافت می‌کنن.

 

  •   تجارت الکترونیک بر مبنای ارتباط مشتری با فروشنده یا C2B

 

تو این سناریو مشتری یه جورایی شبیه به فروشنده عمل میکنه، به این صورت که اعلام می‌کنه قصد دریافت کالا و یا خدماتی رو داره و بیزینس‌ها به اون پیشنهاداتی رو ارائه میدن، بعد مشتری به بهترین پاسخ و یا قیمت ‌ها جواب میده. 

امروزه سایت‌های زیادی در دنیای وب وجود دارن که ارتباط بین مشتری و فروشنده رو برقرار می‌کنن تا مشتری از بین انواع فروشنده‌ها حق انتخاب داشته باشه.

 

  •   تجارت الکترونیک بر مبنای ارتباط مشتری با مشتری یا C2C

 

تو این حالت هر دو طرف معامله مشتری‌ها هستن. این سناریو معمولاً برای فروش اجناس دسته دوم اتفاق میفته. روند این سایت‌ها هم به این صورته که مشتری کالا و جنس خودش رو تو سایت‌های خاصی قرار میده و افرادی که میخوان این کالا رو بخرن با شخص فروشنده تماس می‌گیرن و میگن که قصد خرید اون کالا رو دارن. از نمونه های موفق این مدل تجارت، میشه از سایت EBay نام برد. 

 

با گسترش تجارت الکترونیک، سوء استفاده‌هایی که اتفاق می‌افته هم بیشتر شده، به همین خاطر مسئولان و کارشناسان دائما هشدار میدن که حتما از سایت‌های معتبر خرید کنید و مشخصات کارت اعتباریتون رو هرجایی وارد نکنین تا از خطرات و سرقت‌های سایبری در امان باشید. 

 

منبع: رویش نوین 

 

 

 

 

برچسب ها تجارت الکترونیک انواع تجارت الکترونیک تجارت آنلاین خرید و فروش آنلاین رویش نوین

مطالب اخیر

نکات طراحی هدر

هدر یک سایته که دقیقا مثل نوک پیکان میمونه و باید آنقدر دقیق و زیبا طراحی بشه که در نگاه اول کاربر رو میخکوب کنه...

7 ایده برای داشتن یک وبسایت جذاب

میون این همه وبسایت جور وا جور، واقعا چطور ممکنه که بتونیم وبسایت خودمون رو راه بندازیم و موفقیت آمیز هم عمل کنیم؟

معرفی 4 ابزار سئوسایت

اگر شما هم کسب و کار آنلاین دارید و دوست دارید اون رو توسعه بدید؛ یا دلتون می‌خواد به عنوان یک سئوکار مشغول باشید؛ در این مقاله همراه ما باشید تا مهم‌ترین ابزارهایی که به دردتون می‌خورن و کارتون رو بهتر می‌کنند؛ بهتون معرفی کنیم...

تفاوت UI و UX

حالا بین همه‌ی شاخه‌های جذاب طراحی و توسعه‌ی وب و مدیوم‌های آنلاین، دو تا رشته بیشتر از همه طرفدار داره: UI و UX دیزاین. پس اگر شما هم از اون دسته افرادید که به این رشته‌ها، طراحی سایت و اپلیکیشن علاقه دارید اما دقیقا به جزئیات اونا تسلط ندارید و نمی‌دونید باید از کجا شروع کنید؛ در این نوشتار کوتاه همراه ما باشید؛ تا همه چیز رو براتون توضیح بدیم...

طراحی سایت با ASP.net core

طراحی و برنامه نویسی سایت‌ها با روش‌های مختلفی انجام میشه که بسته به هدف و نیاز هرکسی از ساخت یک سایت می‌تونه متفاوت باشه. این روش‌های  متفاوت برنامه نویسی در واقع تکنولوژی‌های مختلفی هستن که ...

همه چیز راجع‌به PWA.

PWA نوع جدیدی از اپلیکیشن‌های موبایله که از یه تکنولوژی جدید، به نام Progressive Web App  استفاده می‌کنه.این تکنولوژی به صورت اختصاری با نام PWA شناخته و در واقع نوعی پیشرفته‌  از برنامه‌های تحت وب محسوب میشه که همونطور که گفتیم روی موبایل قابل نصب است.

طراحی سایت رو از کجا شروع کنیم؟

با توجه به افزایش رشد استفاده از اینترنت، داشتن یه وب سایت برای رشد بیزینس و کسب و کار هر شخصی بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده و تقاضا هم برای داشتن وب سایت خیلی زیاد شده. به همین خاطر  خیلی از افراد به سمت یادگیری این مهارت رفتن تا وارد بازار داغ طراحی سایت بشن...

طراحی اپلیکیشن اندروید

امروزه استفاده از گوشی‌های هوشمند در زندگی انسان‌ها تنها به تماس تلفنی ختم نمیشه و این گوشی‌ها تونستن با استفاده از اپلیکیشن‌های خاص، خدمات متفاوتی به کاربران ارائه بدن.

مطالب مفید